2020.03.09.
【外国人留学生】新型コロナウィルスに関するアンケート回答のお願い

関西学院大学は、新型コロナウイルスの感染拡大に関連し、外国人留学生(在学生・新入生)に対し、下記の通り、通知いたしました。

外国人留学生(在学生・新入生)の皆さんへ

日本国内でも、新型コロナウィルス(COVID-19)の感染の拡大が深刻となっています。
 今般3月5日に開催された日本政府「新型コロナウイルス感染症対策本部」の方針が報道され、現在、日本国外に滞在している皆さんは、大変心配に感じていると思います。

本学では、皆さんの状況を把握し、4月からの各種行事や授業などについて、大学としてできる限りの対応を検討したいと考えています。そこで、外国人留学生の皆さんが今どこで、どのような状況にいるのかについて、実態を正確に把握したいと考えています。
  ついては、在学生の方には教学WEBサービス、新入生の方にはメール連絡を通して、アンケートフォームを送付していますので、2020年3月15日までに、皆さんの状況をアンケートフォームに回答するようご協力をお願いします。
 なお、現在、中国(香港・マカオ含む)や韓国に滞在している外国人留学生の皆さんは、3月末までの渡航を控え、大学からの連絡を待っていてください。

大学でも、皆さんの状況を大変心配していますので、このアンケートへの回答に関わらず、心配なことや不安なことがあれば、所属学部や研究科、もしくは、国際教育・協力センターに相談してください。

以上

Dear all international students,

Many cases of novel coronavirus (COVID-19) infection have been reported in Japan and situation is getting serious day by day. Many of you who are staying outside of Japan are concerned about the announcement made on March 5th by Japanese government. In order to grasp your situation, we would like for you to reply to the survey by Sunday, March 15th. The notice was uploaded on Kyogaku web service for current students, and an email was sent to new students.

For students who are currently in China (including Hong Kong and Macau) and South Korea, it is highly recommended that you would not enter/return to Japan before the end of March, in order to follow the Japanese government’s decree. Please check the Kwansei Gakuin University’s website and emails from the university for any further updates.

If you have any concerns, please do not hesitate to contact the office of your school/graduate school, or CIEC office.